|
Pontos idő: 2024. december 26. 11:30
|
Megválaszolatlan hozzászólások
| Aktív témák
Szerző |
Üzenet |
T3v3
Motor: 1.2-es Börzsönyi szürkemarha
|
Re: Alkatrészt keresek!
Azt hiszem most lett tele a tököm a gyertyázással. 1-2 hónapja rendeltem 4 darabot, hogy kéznél legyen amikor majd elérem a 30ezret és ismét cserélni kell. 1 napja nézegetem őket és komolyan besokaltam már ettől az egésztől. Ott tartok hogy már mindegyik hamis, ...és egyik sem az. Felraktam pár képet a képtárba. Kérem hogy aki teheti nézze meg és mondja el a véleményét. A színek ne tévesszenek meg senkit mert egy asztali lámpa fényénél fényképeztem (ill. 1et vakuval). Leírtam azt is hogy én miket vettem észre. Viszont érdekes hogy a 2es számú gyertyának - amely szerintem a legtöbb hamis jelet viseli - a pipa csatlakozófej teteje sokkal szebb mint a másik háromé ! (kep4) Ettől golyózok már be lassan. Egyébként a külső elektróda egyiknél sem lóg túl a központi elektródán. Szeretném tudni hogy érdemes-e reklamálnom (bár fogalmam sincs hogy mi lesz a vége) vagy sem. Hülyének fognak-e nézni vagy sem. Köszönet !
|
2009. március 31. 0:28 |
|
|
Tangerine
Motor: GSX 1400 K6
|
Na igen, én is ezen kettő leírásból indultam ki: NGK oldalonKovács Autó oldalonEzeket a jeleket kerestem, és ezeket találtam.
|
2009. március 29. 23:41 |
|
|
Ticu
Motor: GSF 600 S K4 (snassz szürke)
|
Gondolom az első tulajdonságok az eredeti míg a második az eredetihamisítványfajzatok.
_________________ Attól még, hogy indexelek, nem biztos, hogy egyenesen megyek tovább!
|
2009. március 29. 20:30 |
|
|
T3v3
|
Ez nekem sok . A vagy-vagy tulajdonságokat nemértem : elveszíthetetlen, vékonyabb, körben egységes szerkezetű alátét az alátét lecsavarható - most akkor lecsavarozható vagy nem . a középelektróda ezüst színű a középelektróda sárga - melyik szín a jó ? a középelektróda központos a középelektróda nem központos -aha persze, akkor tökmindegy, mert minden gyertya hamisítvány a fémtest és a porcelántest egy vonalban van a fémtest és a porcelántest nem egy vonalban van (ferde) - ez is rossz az is rossz. Csak akkor tudnám mi a harmadik. UPDATE: Igen, táblázatba foglalva már másképpen fest a dolog.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára T3v3 2009. március 31. 0:42-kor.
|
2009. március 29. 20:07 |
|
|
icebandit
Motor: 1,2 bandit
|
danke schön her General!!!
|
2009. március 29. 19:28 |
|
|
icebandit
|
|
2009. március 29. 18:35 |
|
|
icebandit
|
Az eredeti NGK és a hamisított „NGK” gyújtógyertya megkülönböztetése Különböző jelek utalhatnak arra, hogy az általunk vásárolt „NGK” gyertya eredeti vagy hamisított. Ezek a megkülönböztető jelek nem feltétlenül egyszerre találhatók meg minden hamisított gyertyán, a hamisítók látszatra (!) folyamatosan tökéletesítik termékeiket. Eredeti Hamisított a gyertya hatlapú részén 4 jegyű gyártási kód található a gyártási kód nem található, vagy a karakterek alsó éle hiányzik elveszíthetetlen, vékonyabb, körben egységes szerkezetű alátét az alátét lecsavarható, vastagabb, középen visszaperemezett ezüstszürke fémház a fémház más színű, vagy mattabb, mint az eredeti vékonyan beütött feliratok a fémházon mélyen, vastagon beütött feliratok a fémházban a porcelánon a felirat egyenes a porcelánon a felirat ferde (ld. BPR6ES) vékonyvonalú, kontúros feliratok a fémházon a porcelántesten a feliratok környékén karcolások, pontszerű festéknyomok találhatók; a felirat vastag, elmosódott szegélyű a középelektróda ezüst színű a középelektróda sárga a középelektróda központos a középelektróda nem központos pontos kivitel a középelektróda vége hullámosan van levágva pontos kivitel a szigetelőcsúcs szennyezett, a porcelánból egy darab ki van pattanva a fémtest és a porcelántest egy vonalban van a fémtest és a porcelántest nem egy vonalban van (ferde) a fémház teljes hossza 38 mm a fémház teljes hossza 39mm SAE anya csak fogóval csavarható le SAE anya kézzel lecsavarható pontos kivitel SAE anya sorjás pontos kivitel a felső menet vége igénytelenül van levágva pontos kivitel hátlapon függőleges préselési nyomok pontos kivitel a papírhenger 0,5 mm-rel kisebb átmérőjű, szorosan illeszkedik, belül ragasztási hely (csavarásnyom) látszik aktuális csomagolás a csomagolás szinte tökéletes másolat, a piros szín halványabb, a japán írásjel vastagabb, &&§ jelek láthatók, NGK logóban nyomdahiba.
-Van hozzá kép is, csak azt nem tudom csatolni a szöveggel együtt. Ha valkit érdekel mail címre szívesen elküldöm.-
|
2009. március 29. 18:24 |
|
|
T3v3
|
Tangerine írta: Köszi a gyertyás-olajos tippeket! Tegnap körülnéztem a garázsban, és találtam kb. 15 használt NGK-t, és jól megvizsgáltam őket. A nagyja igazinak tűnt, kettő hamis, és van pár, amiről nem tudtam eldönteni. Nem könnyű megállapítani, csak ha van ugyanabból a típusból ilyen is meg olyan is. Miben különbözik a hamis ?
|
2009. március 29. 16:42 |
|
|
Ticu
|
Tangerine,
Több MSI disztributort is átnézve a listájukban az szerepel amit belinkeltem és amit Te elöször felhoztál (szögletesebb, fekete, 3x faster), de ez két különböző. Ezek a gyári MSI termékek, a többi valóban lehet kamu vezió.
_________________ Attól még, hogy indexelek, nem biztos, hogy egyenesen megyek tovább!
|
2009. március 29. 13:15 |
|
|
Tangerine
|
Köszi a gyertyás-olajos tippeket! Tegnap körülnéztem a garázsban, és találtam kb. 15 használt NGK-t, és jól megvizsgáltam őket. A nagyja igazinak tűnt, kettő hamis, és van pár, amiről nem tudtam eldönteni. Nem könnyű megállapítani, csak ha van ugyanabból a típusból ilyen is meg olyan is.
|
2009. március 29. 12:56 |
|
|
Tangerine
|
Ticu írta: Szerintem két különböző terméket látunk. Nagykerben EZT árulják. (2700.- HUF) Szerintem meg van többféle is. Emiatt is gyanús. 1., 2., 3.Az ebayen is van 0,5-1 dollárért sok raklapnyi ugyanilyen, más felirattal, más színekben, és a kínaiak árulják általában. Ha ennek ellenére tényleg valódi, akkor nagy visszalépés a másikhoz képest. És mindenki szidja.
|
2009. március 29. 12:49 |
|
|
zöldi
Motor: 1150 GS, Ty250, CB500 RR
|
burky írta: (alpine V6 turbo) spéci gyertyákat vicces áron... ÖÖÖ, egyszer egy körre be lehetne ülni melléd?
_________________ Bikes are living proof that God loves us and wants us to be happy.
|
2009. március 29. 9:01 |
|
|
burky
Motor: XJR 1200, FZ1 SA
|
Az autotékát én is ajánlom. Évek óta náluk vásárolok. Ma pl. vettem actevo-t és fater elég ritka vasához (alpine V6 turbo) spéci gyertyákat vicces áron...
|
2009. március 28. 23:45 |
|
|
T3v3
|
Ticu írta: Tangerine írta: Köszi!
MSI StarKey 2.0, mert mindenhol csak hamis van. Szerintem két különböző terméket látunk. Nagykerben EZT árulják. (2700.- HUF) Szerintem is. Lehet hogy ez az újabb változat. Az hogy a gyártó honlapján nincs ne tévesszen meg. Sajnos a nagyok is trógerek. De ahogy nézem az előzőt már mindenhol kivették, és ez van helyette. A régihez azt írták hogy USB interfész : 1.0 Az újnál már az van hogy /2.0
|
2009. március 28. 23:03 |
|
|
mzsombor
Motor: Honda XL650V Transalp
|
Én már vettem mindkét helyen, Zs+U-hoz besétáltam, de nehezen akarták adni a weblapon levő árért, már nem tudom miért, de végül odaadták. Hamisnak nem hiszem hogy hamis. zöldi írta: Detto, én is vettem többször, Zsombor is most volt.
|
2009. március 28. 22:06 |
|
|
Ticu
|
Tangerine írta: Köszi!
MSI StarKey 2.0, mert mindenhol csak hamis van. Szerintem két különböző terméket látunk. Nagykerben EZT árulják. (2700.- HUF)
|
2009. március 28. 21:38 |
|
|
zöldi
Motor: 1150 GS, Ty250, CB500 RR
|
Detto, én is vettem többször, Zsombor is most volt.
_________________ Bikes are living proof that God loves us and wants us to be happy.
|
2009. március 28. 21:23 |
|
|
MLAci
Motor: bandit 250
|
itt is hasonló árban van az olaj, és innen már vásároltam, nem volt vele baj, jelenleg is innen vett olaj van a gépben http://www.autoteka2000.hu/index.php?ol ... 55&level=5
_________________ Ismeretlen okból soha ne térj át a szemközti sávba!
|
2009. március 28. 14:19 |
|
|
Tangerine
|
Köszi! Lehet, hogy túl paranoiás vagyok, de mostanában bármilyen témában rendszeresen hamisítványokba futok. A vaterán is sikerült már hamis memóriakártyát venni, amit persze visszaküldtem, végül az ebayen vettem Ausztráliából. Kár volt, mert így is elhagytam telefonostól dobozostól. Mostanság pl. égen-földön nem tudok venni bluetooth adaptert (MSI StarKey 2.0), mert mindenhol csak hamis van. Ráadásul itt még a látszatra sem törekednek, és nem is hasonlít az eredeti és a hamis. Az eredeti widcomm-os, a másik gagyi bluesoleil-es noname, az ebay-en 1 dollár felirat nélkül ugyanez, és az MSI oldalán nincs is ilyen. Ha valaki tud valahol eredetit, szóljon léccike. Asszem megpróbálkozom a gyertyákkal, de sűrűn ellenőrzöm. Olajat nem hamisítanak? Azt is kellene cserélnem, és itt néztem ki. Ennél olcsóbbat nem láttam. Máshol 1800-2000 körül van, bár az sem drága. Ennyiért viszont mindjárt két adagot is fogok venni, mert 1 úgysem lesz elég (remélem ) a szezonra.
|
2009. március 28. 14:03 |
|
|
mzsombor
Motor: Honda XL650V Transalp
|
Én azt olvastam a neten, hogy az iridiumot nem hamisítják. Nekem 11e Ft volt a 4db CR9EHIX-9, és működik is szépen, ma hoztam haza őket a vasba beépítve.
|
2009. március 28. 12:34 |
|
|
|